header banner
Default

MAX Meldpunt - Kaarten kopen voor een evenement? Let op waar u ze koopt om onnodige kosten te voorkomen


Tickets voor een concert of theatervoorstelling kopen zou een leuke bezigheid moeten zijn. Maar dit kan een teleurstelling zijn, wanneer blijkt dat u bij een doorverkoopsite te veel geld heeft betaald voor het kaartje. Maar hoe weet u zeker dat u veilig kaartjes koopt, tegen een eerlijke prijs?

Duur kaartje

VIDEO: Max Meldpunt over de diefstal van de GPK en de oplossing hiervoor: de Kaartkluis.
Kaartkluis

Het overkomt mevrouw Vijn. Wanneer zij 4 kaartjes voor Soldaat van Oranje koopt bij Topticketshop.nl. De prijs is 99 euro per stuk. Maar wanneer ze de theatertickets binnenkrijgt, is ze nogal verbaasd. De tickets blijken oorspronkelijk namelijk 69 euro per stuk te zijn. Hierdoor is mevrouw dankzij Topticketshop.nl dus zeker 30 euro per toegangsbewijs duurder uit.

Wederverkoop toegestaan

VIDEO: Tickets, Kaarten voor Festival of Evenementen Kopen? TicketVerkoop Oplossingen
Eventics Ticketservice, Tickets en Kaarten voor Evenementen kopen

Wederverkoop is in Nederland niet verboden. Het is toegestaan dat commerciële partijen kaartjes opkopen bij de oorspronkelijke verkoper of consumenten, en deze weer doorverkopen. Maar het bedrijf moet dit dan wel duidelijk aangeven op bijvoorbeeld hun website.

In het geval van mevrouw Vijn, staat het bedrijf in hun recht. Op de site van het bedrijf staat namelijk aangegeven dat het om wederverkoop gaat. Wel staat dit enigszins verstopt op de website vermeld, waardoor u goed moet opletten. Omdat het vaker voorkomt dat consumenten zonder het te weten onnodig veel meer geld betalen via doorverkoopsites, waarschuwen onder andere de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en Consumentenbond voor deze handel. Ook is het ministerie van Economische Zaken inmiddels aan het kijken naar een oplossing voor dit probleem.

Zo weet u of u veilig kaarten koopt, tegen een eerlijke prijs

VIDEO: FacebookLive bij Hobbyvision 30 December 2023; Gatefold Disc Kaart
Susan van Poppel

In de tussentijd is het van belang dat u weet waar u veilig kaartjes kunt kopen voor een eerlijke prijs. We zetten daarom een aantal tips voor hieronder op een rij:

  • Zoekt u in google naar specifieke tickets? Klik dan niet automatisch op de eerste website die bovenaan verschijnt. Dit is namelijk niet altijd de officiële website van het evenement of de oorspronkelijke verkoper.
  • Controleer daarom of u op de officiële website van het evenement zit. Regelt het evenement de verkoop niet zelf? Dan is meestal Ticketmaster of Mojo de aangewezen verkoper.
  • Twijfelt u? Via de website Weet Waar Je Koopt kunt u achterhalen of een website veilig is om kaarten te kopen.

Tegoed VVV Cadeaukaarten is niet onbeperkt geldig

(Foto: Shutterstock)

Sources


Article information

Author: Terry Collins

Last Updated: 1704104281

Views: 586

Rating: 4.8 / 5 (111 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terry Collins

Birthday: 1952-08-29

Address: 4311 Sullivan Flat, Port Seanburgh, IN 84533

Phone: +3549114464551434

Job: Insurance Agent

Hobby: Reading, Fencing, Singing, Skiing, Snowboarding, Archery, Robotics

Introduction: My name is Terry Collins, I am a Gifted, venturesome, candid, enterprising, apt, Colorful, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.