header banner
Default

TikTok introduceert ook een abonnementsdienst


Abonnementen op livestreamers

De video-app TikTok biedt vanaf donderdag ook abonnementen aan. Volgers kunnen een abonnement nemen op individuele TikTokkers. Het gaat voorlopig om TikTokkers die regelmatig livestreams uitzenden.

TikTok heeft het abonnement op livestreamers al aangekondigd en start donderdag met de uitrol onder de eerste groep videomakers. De nieuwe functie biedt betalende fans toegang tot allerlei extra's, zoals exclusieve chats met de TikTokker, waar alleen abonnees aan mee kunnen doen. Ook krijgen abonnees badges die bij hun profielnaam staan en ze krijgen toegang tot exclusieve 'emotes', die speciaal zijn ontworpen door de videomakers. 

'Voorspelbaar maandelijks inkomen'

VIDEO: Hoe u een live-abonnement kunt krijgen op Tiktok 2023 | Start een Live-abonnement
Web Whizz

TikTok zegt dat dit abonnement een manier kan zijn om een 'voorspelbaar maandelijks inkomen' te genereren, in tegenstelling tot gesponsorde video’s. Dat was tot voor kort de enige manier om geld te verdienen op TikTok. Eerder deze maand kondigde de video-app aan ook voor het eerst een deel van de advertentie-inkomsten te gaan delen met populaire videomakers. Dat lijkt op het model van YouTube. Sommige livestreamers op TikTok konden ook al losse donaties van kijkers krijgen.

TikTokkers moeten 18 jaar of ouder zijn om een betaald abonnement aan te kunnen bieden of te kunnen kopen. Ook moeten de videomakers minstens duizend volgers hebben. Volgens TikTok is het abonnementsprogramma voorlopig alleen op uitnodiging, maar komt het later wereldwijd beschikbaar.

Lees ook: TikTok spoort gebruikers aan te linken naar originele makers filmpjes

Twitch en YouTube hebben al abonnementen

VIDEO: Worden zij RIJK van jouw GIFTS? | De waarheid over TikTok-battles
NOS Stories

De livestreamsite Twitch heeft een vergelijkbaar abonnementsprogramma voor livestreamers. Ook YouTube laat videomakers al langer betaalde kanaallidmaatschappen aanbieden in ruil voor onder andere exclusieve video's en livestreams.

De prijzen van de TikTok Live-abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt, maar ze zouden vergelijkbaar zijn met die van Twitch, waarbij ze beginnen bij 5 dollar per maand en oplopen tot 25 dollar per maand. 

Lees ook 'TikTok wil games gaan aanbieden in de app'

Sources


Article information

Author: Joseph Davis

Last Updated: 1703816162

Views: 565

Rating: 4.6 / 5 (114 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Davis

Birthday: 1997-03-16

Address: 79083 Chapman Islands, Joseborough, NH 41161

Phone: +4467577043014796

Job: Article Writer

Hobby: Board Games, Bird Watching, Juggling, Arduino, Bowling, Golf, Hiking

Introduction: My name is Joseph Davis, I am a valuable, rare, apt, unreserved, capable, proficient, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.